Home Berita Surjan Dan Kebaya Warnai Hari Jadi Kabupaten Sleman

Surjan Dan Kebaya Warnai Hari Jadi Kabupaten Sleman

Gending Ladrang Prabu Mataram, mengiringi kedatangan Bupati Sleman Drs.H Sri Purnomo, MSi, saat memimpin upacara hari jadi Kabupaten Sleman ke-98, sekaligus membacakan sambutan Gubernur DIY, Sultan Hamengku Buwono X, dalam bahasa jawa di lapangan Denggung Sleman, rabu sore(14/05).

Dalam sambutanya Sri Sultan Hamengku Buwono X? yang dikemas dalam bahasa jawa antara lain? mengatakan,? " Dinten ambal warso ingkang kaping 98 menika, sedayanipun tansaya majeng, sae lan dadosaken gumregahing Sleman Sembada.

Ingkang sedaya wau saget nuwuhaken greget anggenipun majengaken tumraping warga Sleman kangge nindakaken karya sesarengan dadosaken karaharjan lan kemajenganmliginipun ing Kabupaten Sleman.

Sedoya menika temtu bade murwakani, tumrap lumampahing Pemerintah ingkang sae (good governance) ing satunggaling pihak, lan mbudidaya ekonomi rakyat sanesipun, ingkang basisipun masyarakat.

Selanjutnya Sultan berharap ?Sageto para pangembating praja ningkataken profesionalisme kangge ngleksanani krenteg lan strategi kanti leres lan trep, saengga bade mujudtaken otonomi ingkang nyata, dinamis endah lan tanggel jawab? harapan Sultan.

Momentum pengetan menika sampun trep menawi kita nindakaken evaluasi dumateng lampahing otonomi daerah, awit daerah boten namung menggalihaken keperluanipun piyambak minongko prinsip otonomi, nanging ugi daerah sanes minongko prinsip toleransi " .

Dalam peringatan hari jadi kabupaten sleman ini penuh dengan nuansa jawa, mulai dari pagi hingga sore hari saat pelaksanaan upacara digelar, tampak peserta upacara dan pegawai dilingkungan Pemda kabupaten Sleman mengenakan kain dan surjan lengkap dengan keris yang diselipkan dipinggang bagi pria, sementara bagi wanita menggunakan kain dan kebaya, bahkan rabu pagi pada jam sekolah guru dan murid sekolah di wilayah kabupaten sleman, turut serta mengenakan surjan dan kebaya

Sebelum upacara dimulai,dihadapan peserta upacara digelar Tari Sleman Sembada oleh Sanggar Tari Puri Prambanan,yang sebagian besar adalah penari Ramayana, upacara ini diakhiri kirab oleh beberapa Bregada peserta upacara, dalam kirab tersebut disertakan Pusaka Tumbak Kyai Turunsih pemberian Sultan Hamengku Buwono X, umbul-umbul Mega Ngampak, dan penghargaan Samkaryanugraha Parasamya Purnakarya Nugraha, dari Pemerintah RI kepada Pemda Kabupaten Sleman.

Hadir dalam peringatan Hari Jadi Kabupaten Sleman ke-98, Wakil Bupati Sleman, Forum Koordinasi? Pimpinan Daerah (Forkompimda) Kabupaten Sleman, pejabat militer dan polri, pejabat di lingkungan Pemda Sleman.(ip/krn/skm).